20 november 2017

Ontwerp

We ontwerpen een compleet nieuwe woningindeling of helpen u bij het nadenken over kleine aanpassingen.

verbouwen, ontwerpen, plannen en uitvoeren

“Ruimte-indeling is bepalend voor bruikbaarheid, leefcomfort en woonbeleving.”

De bouwkundige indeling van een pand en zijn ruimtes heeft veel invloed op de doelmatigheid, sfeer en uitstraling ervan. Verbouwer.nl helpt u bij het optimaliseren van al deze facetten. Met enkele doordachte bouwkundige ingrepen ontstaat vaak een compleet andere woon- of werkbeleving.

 

Bij een uitbreiding of aanbouw gaat het natuurlijk niet alleen om extra vierkante meters. Wat ons betreft is de oorspronkelijke wens het uitgangspunt: Een mooiere eetkamer, een fijner terras, een betere indeling van de woonkamer, een luxere badkamer of keuken. Extra oppervlakte is slechts één van de middelen om dat doel te bereiken (en trouwens niet altijd nodig…).

Technisch en creatief.

Als ontwerper zitten we vaak op de stoel van architect en interieurontwerper tegelijk. De nadruk ligt niet uitsluitend op de uitbreiding zoals die door onze opdrachtgever in vierkante meters is uitgedrukt, of op de kleur van gordijnen, meubels en vloerbedekking. In alle opzichten zitten wij tussen die disciplines in. We combineren techniek, beleving en bruikbaarheid. Met uw wens als uitgangspunt en een bouwkundige situatie als basis, brengen we de elementen sfeer, esthetiek, lichtinval, ergonomie en routing bij elkaar in één of meerdere ontwerpen.

 

Uit een interview:

“De bewoners goed leren kennen; daar gaat het om”, vervolgt Roan. “Ik ga graag bij de mensen aan tafel zitten en laat ze zo veel mogelijk vertellen. Alle informatie is welkom. Wat voor personen zijn het? Wat is hun behoefte? Wat is hun stijl? In welke sfeer voelen zij zich prettig? Die factoren spelen een cruciale rol bij het creëren van hun persoonlijke, optimale indeling. Gaandeweg de gesprekken ontwikkelen zich de ideeën. Pas dan worden schetspapier, potlood maar ook een gum onmisbaar. Het zijn voorzetjes over en weer. Vaak gaat het om bestaande panden en dat betekent natuurlijk dat je te maken hebt met bestaande situaties en beperkingen. Er zijn technische, financiële maar ook esthetische randvoorwaarden. Het optimum ontstaat binnen die grenzen en vanuit de stijl die de bewoners aangeven. Dat vind ik nou net het leuke aan deze projecten. Het is een uitdaging om binnen vaststaande grenzen tot het ultieme resultaat te komen. Alle aspecten afwegen en een optimaal, persoonlijk ontwerp creëren, dat is mijn uitdaging.”

Is indelingsadvies voorbehouden aan mensen met dikke portemonnees? “Welnee”, zegt Roan. “Het is juist een geweldige uitdaging, bijna een sport, om de kosten tot het minimum te beperken. Uiteraard kun je in een grotere, duurdere woning meer doen en het zijn vaak ook die bewoners die wat meer financiële armslag hebben. Maar ook daar houd ik de realiteit van financiële grenzen in de gaten. Dat onderwerp komt overigens altijd in het overleg met bewoners aan de orde. Mensen hebben vaak geen idee van de technische mogelijkheden of de kosten die ermee gemoeid zijn. Dat kan tegenvallen, maar vaak valt het mee. Een indelingsadvies kost niet per se handenvol geld en met relatief kleine bouwkundige aanpassingen kun je vaak al een heel ander effect creëren. Factoren als lichtinval, routing, ergonomie en ruimtebeleving spelen daarbij een belangrijke rol. Samen komen we vaak tot verrassende ideeën en oplossingen. Al tijdens het eerste overleg komt een indicatie van de prijs aan de orde, zodat verwachtingen, mogelijkheden en grenzen snel duidelijk worden. Daardoor blijven we constant met beide benen op de grond en ligt er uiteindelijk een ontwerp dat in alle opzichten verantwoord is.”